Er is een groot aantal datingsites waar je een profiel kunt aanmaken. De een kan nog interessanter lijken dan de ander. Natuurlijk wil je een profiel aanmaken op een datingsite die jij vertrouwd en die jij leuk vindt. Daten via het internet is de afgelopen jaren erg populair geworden. En dat is niet zomaar, een aantal jaren leek dat nog op een taboe, maar online daten is gewoon heel makkelijk. Er zijn waarschijnlijk al heel wat vrienden lid van een datingsite.  Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat voor soort contact je zoekt, wat je opleidingsniveau is en of je een senior bent.

Relatieplanet is een datingsite is voor alle leeftijden. De meeste leden zijn tussen  35 en 65 jaar oud. Maar ook veel jong volwassenen schrijven zich in op de site. Je kan in je zoekvoorkeuren zelf aangeven waar jij naar op zoek bent. De datingsite is er voor alle opleidingsniveaus. Zo zijn er ruim voldoende HBO’ers en WO’ers op relatieplanet te vinden. Maar wie wat minder lang in de schoolbanken heeft gezeten, kan ook hier terecht. Via de zoekmogelijkheden kan je aangeven wat jij zoekt. Relatieplanet wil de ontmoetingsplaats zijn voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. In het begin ga je eerst kennismaken en als het klikt kun je op een date gaan.. Leer elkaar geleidelijk steeds beter kennen en leg niet direct te veel druk op een eventuele relatie.

Verder  zijn er datingsites die zich richten op 50 plussers. Hier kunnen mensen vanaf 50jaar en ouder een leuke partner vinden. Een van deze site’s is 50liefde. Als je op deze site komt weet je dus wat je te wachten staat. Het scheelt je heel veel tijd want je hoeft niet alle soorten datingsites af te lopen om iemand te vinden met dezelfde interesses als jij. De leden op dit soort sites zijn over het algemeen 50 jaar en ouder. Vanaf een bepaalde leeftijd willen mensen ook steeds contacten blijven onderhouden. Ook het zoeken naar een relatie kan op een bepaalde leeftijd uitdagender lijken. Dit soort speciefieke sites zijn daarom een goede aanvulling voor mensen van een bepaalde leeftijd.