Als je bitcoin koopt, moet je ze ergens veilig opslaan. Dit kun je doen in een digitale portemonnee. Wil je weten hoe dat werkt? Een bitcoinportemonnee heeft een publieke en een privésleutel. Dit zijn geen echte sleutels, maar digitale sleutels zeg maar. Je kunt ze bijna vergelijken met een wachtwoord. Het is een reeks van tientallen letters en cijfers die niet zomaar te raden zijn. De publieke sleutel is een digitaal adres waar mensen bitcoin naartoe kunnen sturen. Je kunt het zien als een online brievenbus. Mensen kunnen bitcoins naar jou toe sturen, maar jij alleen kan de inhoud ervan zien. Hiervoor heb je dus je privésleutel nodig. Met deze sleutel toon je dus aan dat jij de bezitter bent van de portemonnee en dus ook van de bitcoin die naar je toe wordt gestuurd. Het is geen probleem om het publieke adres van je bitcoin wallet met anderen te delen, maar houd de privésleutel altijd geheim. Als anderen die in handen krijgen, kunnen ze de bitcoin in jouw portemonnee versturen naar hun eigen wallets.

Je Kunt Op Diverse Manieren Bitcoins Kopen En Verkopen

Er zijn verschillende manieren waarop je bitcoin kunt kopen en verkopen. een van die manieren is om bitcoin verkopen iDEAL.  Er zijn verschillende online platforms en Nederlandse bedrijven waar je waar je bitcoin kunt verkopen met iDEAL als betaalmethode. In Nederland is iDEAL nog steeds de populairste betaalmiddel en worden er duizenden transacties per dag verricht. Dat is ook niet gek, want deze betaalmethode wordt door alle Nederlandse banken ondersteund.

De Betaling Is Gemakkelijk En Veilig Te Regelen

Betaling is zeer gemakkelijk en vooral erg snel. In tegenstelling tot bankoverschrijving  is een iDEAL betaling al binnen enkele seconden voltooid en is de verkoper er zeker van dat hij zijn geld heeft. Op deze manier kan er direct overgegaan worden tot uitlevering en heeft de consument sneller zijn goederen of dienst. het is dus niet verbazend dat ook bitcoin platforms ervoor kiezen om gebruik te maken van iDEAL.  Verkoop je bitcoin en betaalt de ander partij met iDEAL dan ben je ervan verzekerd dat je je geld binnen een mum van tijd kan ontvangen.

Je Kunt Ook Gebruik Maken Van Een Cryptocurrency Exchange

Een andere manier is om gebruikt te maken van de zogenaamde cryptocurrency exchange. Zo een exchange koopt of verkoopt geen bitcoins maar brengt de aanbieders en kopers met elkaar in contact. Door middel van een exchange kun je dus je bitcoins verkopen online, maar ook van anderen opkopen. Alle transacties in het bitcoin netwerk zijn openbaar voor iedereen.